1
   
 

 תמיכות ממשלתיות –

       אנחנו נעשה את זה בשבילך!

   
     
 

 

מילוי בקשות תמיכה

מרבית העמותות הזכאיות לתמיכה לא מצליחות (וחלקן אף לא מנסות) לקבל תמיכות להן הן זכאיות

מתוך כ- 27,000 עמותות המתחרות על כספי תמיכות בסך כארבעה מליארד ש"ח בשנה המוקצים ע"י משרדי ממשלה לפעילות תמיכה בעמותות על פי תחומי עיסוקן, מקבלות רק כ- 3,000 מהעמותות תמיכות ממשלתיות.

התמיכות מוקצות לעמותות בהתבסס על שלושה מאפייני פעולה עיקריים:

•  עצם פניית העמותה, באמצעות מילוי טופסי בקשה המתפרסמים ע"י המשרד ב"חלון זמן" המוגדר  ע"י המשרד בבקשה לקבלת התמיכה. מי שלא פונה וממלא את טופסי הבקשה בזמן, מי שלא יודע למה הוא יכול לפנות, ומי שמוותר מראש כי ההליך הביורוקרטי הנדרש הינו קשה, מתיש ועתיר זמן לא יקבל כספי תמיכות ממשלתיות. זאת גם אם עניינית הוא ראוי לקבלן יותר מכל הפונים האחרים.

•  מילוי נכון של טופסי הפניה, אספקת כל האסמכתאות הפורמאליות הנדרשות והמסמכים הנלווים הנדרשים לצורך הפניה.                        אי מילוי נכון של הטפסים, אי צירוף כל האסמכתאות הנדרשות כך שיענו מלוא דרישות הסף של בקשת התמיכה, כתיבה לקויה לאקונית וחסרה של מסמכי הבקשה, ואי הגשתם בפורמט שנקבע לכך במדויק במסמכי הבקשה יביאו לדחיית בקשת התמיכה.

•  עמידה מיטבית בקריטריונים המתפרסמים ע"י משרדי הממשלה השונים לתמיכה בעמותות.                                                                        אי עמידה מיטבית בקריטריונים להערכת הבקשות, כפי שהם נקבעים מראש ותוך כדי הליכי בדיקת הבקשות ע"י משרדי הממשלה, יביאו לדחייה מוחלטת של הבקשה או לאישור סכומים קטנים במיוחד. הבעיה הינה שרק חלק מהקריטריונים הינם עניניים. חלקם פיננסיים וחשבונאיים המאפשרים מקום ניכר לפרשנות מקצועית באופן הצגת הנתונים, וחלקם "טריקיים" במובן שמהותם אינה מובנת  מתאורם, והם משמשים ככלי ל"ניפוי" בקשות עמותות שלא יורדון לשורש מהותן ע"י המשרד. 

מרבית העמותות לא עומדות  במאפייני הפעולה הללו: הן לא מגישות אתהבקשות ובזמן, לא ממלאות אותן נכון ובצרוף המסמכים הנדרשים, ולא דואגות לכך שהן ובקשותיהן יעמדו בדרישות הסף והתבחינים. התוצאה הינה שרק חלק קטן מהעמותות הרבות הזכאיות לתמיכות ממשרדי הממשלה מקבלות אותן. חברת E-4-ALL שמה לה למטרה לסייע לעמותות המעוניינות בכך לשנות מצב זה.

הסיבות העיקריות לאי קבלת התמיכות, או לקבלת תמיכות בסכומים קטנים משמעותית מעמותות דומות

•  מילוי טופסי הפניה לבקשה, שבעבר היה פשוט יחסית על גבי טופסי נייר הפך בשנתיים האחרונות להליך מורכב, הדורש במקרים רבים שהבקשה תוקלד ישירות ע"י המבקש למערכת מחשב מורכבת (מרכב"ה) שהמימשק האינטרנטי שלה אינו ידידותי או סובלני למשתמש. במקביל, כמות האסמכתאות והתנאים הנדרשים לאישור הבקשה גדלה.

•  מי שממלא מטעם העמותה את מסמכי הבקשה, פעמים רבות מנהלים,רו"ח העמותה או מנהל החשבונות שלה אינו מיומן במילוי בקשות תמיכה ושוגה שגיאות גסות באופן מילוי המסמכים. יש לזכור שרובם אינם מומחים בתמיכות אלא במקצועותיהם השוטפים, ואין בידם את הידע והנסיון  על מנת להיכנס לשורשי הדברים ולהבין ברמה גבוה את הנדרש מהם. במרבית המקרים, גם לא קיים בעמותה שום גורם בעל ידע ונסיון אשר יכול לבדוק את הטפסים הממולאים טרם הגשתם. יש לדעת שכיום תמיכות הינו תחום התמחות בפני עצמו, עם מאפיינים ייעודיים שלאנשי המקצוע בעמותה שרובם טובים מאד במקצועותיהם, אין את הידע וגם לא את הזמן הנדרש על מנת לשלוט בו.

•  הליכי הדיון בבקשות התמיכה הינם הליכים מתמשכים שיכולים להשתרע על פני עשרה חודשים, מתאפיינים בהעדר שקיפות לעמותות הפונות, ותוצאתם יכולה להיות בעלת משמעות רטרואקטיבית.

•  בעבר ניתנו התמיכות על ידי משרדי ממשלה בודדים בלבד, לקבוצות שהתאפיינו כ"קבוצות סגורות" של קבלת תמיכה. כיום גדל מאד מספר המשרדים נותני התמיכות ומספר התחומים הראויים לתמיכה, כך שעמותות ומלכ"רים אשר בעבר פנו בבקשה אחת צריכים כיום לפנות במספר בקשות למספר משרדים על מנת למקסם את סכומי התמיכה שיקבלו.

•  כתוצאה מהנחיות היועמ"ש לממשלה ופסיקות בג"צ, נדרשו משרדי הממשלה לקבוע קריטריונים שוויוניים ושקופים למתן תמיכות. הקריטריונים הביאו להגדלת מורכבות בקשת התמיכה, ולצורך להתאים את דפוסי העבודה בעמותה לקריטריונים. גופים שלא עשו כך לא מקבלים כלל תמיכות, או לחילופין לא מקבלים את מלוא התמיכה.

•  דינמיות מרובה ושינויים מתמידים במבחנים לבדיקת הבקשה מביאים לכך שעמותות אינן מספיקות ללמוד את הליכי השינויים ולשנות את בקשותיהן בהתאם. הדינמיות שנוצרה גורמת לכך שעמותות שמגישות את אותה בקשה משנה לשנה לא מקבלות את מלוא המגיע להן.

השירותים המוצעים לכם על ידי חברת E-4-ALL בתחום הגשת בקשת התמיכות

•  השרות העיקרי שאנו מציעים הוא מילוי מלא של טופסי בקשת התמיכה על ידינו. במסגרת הליך זה, אנו נקבל מכם את הנתונים, נבדוק את שלימות הפרטים, נבצע בקרת איכות לאסמכתאות שסופקו, נמלא את טופסי הבקשה במתכונת הנדרשת, נבצע בקרת איכות בטרם הגשהע"י מומחה, ונעביר לכם את הבקשה המוכנה והמסודרת על נספחיה להגשה על ידכם.  לחילופין, נוכל להגיש עבורכם את הבקשה במקום ובזמן הנדרשים  ע"י שליח מטעמנו. אם הבקשה נדרשת להיות מוגשת באמצעות פורטל המערכת הממוחשבת "מרכב"ה, אנו נזין עבורכם את פרטי הבקשה למרכב"ה, נסרוק את מסמכי הבקשה בצורה איכותית לתוך המערכת, ונדאג לקבל מכם ולהזין למערכת את  החתימות האלקטרוניות הנדרשות, תוך הנחייתכם בנדרש למימוש הליך החתימה האלקטרונית.

•  שרות בקרת איכות בטרם הגשה עבור מסמכי בקשה שעמותות מילאו וערכו בעצמן.

•  שירות הכנת מענה לבקשת תמיכה במצב בו חלק מהאסמכתאות הנדרשות אינן קיימות או שאינן עונות על הקריטריונים. במצב זה יפעלו על ידינו אנשי מקצוע מטעמנו להשלמת מסמכי האסמכתא החסרים ולהגשת הבקשות.

•  שירות הכנת ערעורים עבור העמותות שבקשותיהן נדחו או שקיבלו סכומים קטנים מהמגיע להן והגשתם.

•  שירות של יידוע העמותה במועדי פרסום "קולות קוראים" לתמיכות מטעם משרדי הממשלה, ובחלונות הזמן להגשת בקשות התמיכה.

שירותים נוספים להגדלת סכומי התמיכה בדרך של איתור תחומי תמיכה המתאימים לדפוסי הפעילות של העמותה, וכן של ייעוץ אסטרטגי להתאמת דפוסי הפעילות והדיווח בעמותה לקריטריונים מופיעים בתפריט עמוד זה, תחת "איתור תמיכות" ו- "יעוץ אסטרטגי" בהתאמה.

כל לקוחותינו יקבלו, ללא תשלום נוסף, שרותי בקרה מטעמינו אחר טופסי הבקשה מזמן הגשתם למשרד הממשלתי ועד לקבלת ההחלטה ע"י המשרד הממשלתי בגינם.

עלות השירות:

•  הכנת מלוא מסמכי בקשת תמיכה להגשה ידנית :

    1. חלופת מלוא התשלום: סך 1,000 ש"ח בתוספת מע"מ לבקשה.
    2. חלופת תשלום חלקי: סך 200 ש"ח בתוספת מע"מ לבקשה, ועוד 8%  מסך התמיכה שתתקבל, אם תתקבל ובעת שתתקבל בתוספת מע"מ לבקשה.   

•  הכנת מלוא מסמכי בקשת תמיכה להגשה ממוחשבת  (מערכת מרכב"ה) והזנתה:

    1. חלופת מלוא התשלום: סך 1,500 ש"ח בתוספת מע"מ לבקשה.
    2. חלופת תשלום חלקי: סך 500 ש"ח בתוספת מע"מ לבקשה, ועוד 8%  מסך התמיכה
      שתתקבל, אם תתקבל ובעת שתתקבל בתוספת מע"מ לבקשה.


ליצירת קשר

להורדת עלון בקשת תמיכה (קובץ pdf )

 

 
     
2